Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Att tänka på inför behandlingen med Laser:

Du ska inte vara solbränd eller ha solat innan behandlingstillfället. Du ska inte heller ha använt ”brun utan sol” eller solat på solarium 4-6 veckor innan din behandling.
Det är viktigt att undvika solen ca 4-6 veckor innan och efter behandlingstillfället, eftersom brunare hud reducerar effekten av hårborttagning samt ökar risken för pigmentförändringar. Det finns dock alltid en mindre risk för pigmentförändringar efter hårborttagningen .
Använd gärna solskydd med minst spf 30 året runt men speciellt ca två veckor innan och i 4 veckor efter din behandling. För bästa behandlingsresultat ska man vara så blek i huden man kan vara.
Avlägsna eventuella hudvårdsprodukter som lotion, kräm, smink, och deodorant på det behandlade område före behandlingen också.
Undvik fillersbehandling i två veckor på det behandlade området.
Om du har vaxat eller plockat håret på det behandlade området bör du vänta 4-6 veckor för att få bästa effekt av behandlingen.
Om du tidigare har haft munherpes så kan det bli aktuellt med en profylaktisk behandling före hårborttagning i ansiktet.
Är du gravid eller ammande får du vänta tills graviditeten och amningsperioden är över.

Att tänka på efter behandlingen:

För att minimera risken för pigmentförändringar på huden ska du undvika solandet efter din behandling de närmaste 4-6 veckorna.
Använd solskyddsfaktor med minst SPF 30 förre och efter behandlingen.
Det brukar dröja ett tag innan håren börjar lossa och falla av efter din behandling, hur lång tid det tar är individuellt och kan variera från person till person och behandlingstillfället. Det kan skilja sig från några dagar upp till flera veckor…. Man kan använda en pincett och försiktigt med lätt hand lossna håren från huden. Du skall inte rycka ur håren utan känna. Håren brukar lossna direkt, men det är vanligt att man får vänta ca 2 veckor. På grund av den hög intensiva värmen som bildas i hårsäcken koaguleras proteinet i hårsäcken och håller kvar hårstrået i huden. Alla andra hår skall sitta kvar i huden inför eventuell efterkontroll eller till nästa behandlingstillfälle.
Med vanlig IPL kan en viss rodnad och svullnad förekomma. Detta brukar avta inom loppet av 24 timmar. Med SHR IPL är risken minimalt för rodnad eller svullnad.
Det är bra att lugna ner huden med någon sort Aloe Vera gel så att en eventuell värmeutveckling inte skall spridas. Detta gör jag direkt efter behandlingen.
Eventuella rodnader brukar lägga sig efter några minuter till någon timme. I vissa fall kan en liten sårskorpa uppstå, vilket är ett tecken på överbehandling och att man behöver en svagare styrka vid sin nästa behandling. Meddela oss om det bildas en sårskorpa så noterar jag det i din journal.
Det kan uppkomma enstaka små vattenblåsor efter behandlingen som spontant försvinner inom någon vecka. Det är viktigt att inte riva på blåsorna eftersom det då kan leda till infektion och ärrbildning.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.