Permanent hårborttagning med laser i Stockholm

Har du också tröttnat på att raka, vaxa och noppa hår från kroppen? Då är det dags att prova mer permanent hårborttagning med laser. Med hjälp av laserteknik leder man ner koncentrerat ljus i hårstrået som värms upp och värmen förstör eller skadar hårsäcken så att den inte längre kan producera nytt hår.

Vanligtvis krävs upprepade behandlingar för att helt bli av med hårväxten och alla professionella salonger gör först en bedömning av håret du vill ta bort för att hitta den lämpligaste behandlingen.

3 salonger som utför permanent hårborttagning med laser i Stockholm

Flertalet salonger i Stockholmsområdet utför laserbehandlingar mot oönskad hårväxt. Innan du gör en behandling är det viktigt att du granskar salongen du tänkt besöka.
Laserbehandlingar är helt ofarliga om de utförs av utbildade proffs, men kan orsaka både brännskador och hyperpigmenteringar på huden och skador på ögonen om de används oförsiktigt eller felaktigt. (Källa Strålsäkerhetsmyndigheten)
Vi har valt ut ett antal salonger i Stockholm som har certifierade, utbildade och professionella hudterapeuter som kan sin laser och där du är i trygga händer.

Acnespecialisten

Hos acnespecialisten, som är experter på problemhy erbjuder man även permanent hårborttagning med laser för att kunna ge dig hårfri hy när du väl fått ordning på den.

Här använder man sig av Soprano Ice Platinum som lasrar bort håret permanent. Metoden jobbar på tre olika nivåer så att man kan behandla olika områden, både i ansiktet och på kroppen, utan att känna smärta. Hos acnespecialisten.se bokar du enkelt en kostnadsfri konsultation på en av deras kliniker som utför permanent hårborttagning; Strandvägen, Sundbyberg, Södermalm eller Östermalm. Det är alltid det första steget för att du ska veta hur behandlingen går till, vad du ska tänka på före och efter hårborttagningen och för att de ska kunna avgöra vilken typ av laserbehandling som passar dig bäst.

4 anledningar att välja Acnespecialisten:

 • Behandla problemhy och hårväxt på samma salong
 • Nästintill smärtfri hårborttagning med Soprano Ice Platinum laser
 • Behandlar inte gråa, blonda eller röda hårstrån
 • 25 års erfarenhet, professionella utövare
Till Acnespecialisten

Nordiska Kliniken

På Nordiska Kliniken som utför hårborttagning i Stockholm har man hjälpt kunder bli av med generande hårväxt sedan 2005. Här råder stort fokus på patientsäkerhet även vid hårborttagning. Soprano Ice Titanium heter lasertekniken man använder sig av. En effektiv och beprövad laser som man ställer in styrkan på i förhållande till din hud- och hårfärg för bästa resultat. Det inbyggda kylsystemet gör att huden inte känns för varm trots att temperaturen når 70° C och därigenom förstör de hårproducerande cellerna. På Nordiskakliniken.se bokar du en konsultation som är helt gratis som det första steget mot hårfri hud. Efter det gör du vanligtvis 6–8 behandlingar med 4–8 veckors mellanrum. Har du helt ljus hår återkommer hårväxten efter några månader, men med 2–3 behandlingar per år kan även ljushåriga hålla håret borta.

4 anledningar att välja Nordiska Kliniken:

 • Auktoriserade hudterapeuter
 • Individanpassade behandlingar
 • Behandlar även ljust och grått hår
 • Nästintill smärtfri hårborttagning (Soprano Ice Titanium)
Till Nordiska Kliniken

Sveriges Skönhetscenter

Hos Sveriges Skönhetscenter erbjuder man skönhetsvård för alla utan att göra avkall på kvalitet och säkerhet. Här jobbar man med väletablerade behandlingar och produkter och man använder sig av Soprano Ice Platinum för permanent hårborttagning med laser. På Sverigesskönhetscenter.se kan du boka tid för en kostnadsfri konsultation och läsa mer om deras tre olika behandlingar. Man kör lasern i tre olika våglängder för att på bästa sätt komma åt olika typer av hårstrån. Våglängden Alexandrit 755NM fungerar utmärkt både på ytligt inåtväxande hår i ögonbryn och överläpp och på tunna och ljusa hår. Med Speed 810NM behandlar man hudyta upp till 2 centimeter på samma gång vilket gör den perfekt för större hudområden som benen. Våglängd YAG 1064NM är lämplig på mörkare hudtyper och får även bort djupt inbäddat hår.

4 anledningar att välja Sveriges Skönhetscenter:

 • Diplomerade hudterapeuter
 • Effektiv kylmetod och nästintill smärtfri behandling
 • Behandlar inte grå, röda eller blonda hårstrån.
 • Erbjuder kostnadsfri online konsultation
Till Sveriges Skönhetscenter

Är laser-hårborttagning permanent?

Ja, laser-hårborttagning är permanent, men det kanske inte alltid upplevs så. Med hjälp av laserbehandling kan du bli av med oönskad hårväxt under lång tid framöver. Men även om hårsäcken dör efter några behandlingar kan andra hårsäckar aktiveras i samma område senare och man upplever då att hårborttagningen inte är permanent.
Hår växer i cykler och nya hårsäckar kan börja växa på grund av hormoner i kroppen till exempel. Då går det bra att laserbehandla även dessa hårstrån och du kan alltså behöva lasra flera gånger.

Kort om hårborttagning

 • Hår växer i cykler
 • Hårsäckar kan dö permanent, men nya kan börja växa i samma område
 • Upprepade behandlingar kan behövas